Kyrkans vision och uppdrag

logo2.jpg

Under de senaste åren har en hel del arbete gjorts för att fastställa och förtydliga vad visionen för Finlands svenska metodistkyrka ska vara. Vid kyrkans årskonferens 2013 slog man fast att kyrkans vision sammanfattas i uttrycket ”Liv i förvandling”. Visionen finns nedtecknad i ett officiellt visionsdokument. I visionsdokumentet finns också kyrkans uppdrag, värderingar, mål och strategi nedtecknade. Du kan ladda ner visionsdokumentet längst ner på sidan.

Finlands svenska metodistkyrkas uppdrag är ”att vara en kyrka mitt i samhället, för att möta människor med Guds kärlek och hjälpa dem att bli Jesu efterföljare.” Vi tror på en kyrka som är verksam bland människorna i kyrkans omgivning, mitt i samhället.

Finlands svenska metodistkyrka fortsätter att utveckla sitt arbete för att bli en större resurs i samhället. Kyrkan har ett utskott (Arbets- och visionsutskottet) som kontinuerligt jobbar med att forma kyrkans strategi.

BilagaStorlek
Visionsdokumentet_2013.doc33.5 kB