Missionsmöjligheter

Generation Transformation
Missionsmöjligheter för unga vuxna 20-30 år Global mission fellows

General Board for Global Ministries (GBGM) har ett fantastiskt missionärsprogram för 20-30 åringar. Det är ett program som innehåller en två år lång arbetsinsats som vanligen är förlagd utomlands. Under åren jobbar man i det lokala samhället med olika aktuella frågor, beroende på var man är kan det vara mänskliga rättigheter, människor i nöd eller någonting annat den lokala kyrkan kan behöva hjälp med. Under tiden man jobbar får man ett litet bidrag (stipendium) som skall räcka till att täcka de utgifter man har.

Det krävs/du får:

• 20-30 år (du måste fylla 20 år det år du börjar arbetet)
• Kandidatexamen eller motsvarande, t.ex. yrkeshögskoleexamen (bachelor)
• Goda kunskaper i engelska
• Öppen för människor från olika kristna trosinriktningar
• 2 års kontrakt
• Stipendium att leva på under tiden man jobbar, storlek beroende på den lokala prisnivån
• Någonstans att bo
• Rese- och sjukförsäkring
• 3 veckors träning innan jobbet börjar, en vecka mitt i perioden och en vecka i slutet
• Transportkostnader ersätts till träningen och vidare till stället där man skall jobba
• Det förväntas att man skall samla in medel för kommande missionärer i samma program, hjälp fås av GBGM
• 1500 dollar då man fullgjort sina 2 år
• möjlighet att senarelägga återbetalning av studielån (gäller främst i USA)
• Ansökningstiden går ut 31.12 eller 15.2 om man vill börja samma år på hösten.
• Trots att det på nätsidan finns information om missionsarbetsplatser i USA så är de främst för dem som kommer därifrån, det är näst intill omöjligt att få arbetsvisum till USA för det här programmet, utan för oss betyder det en plats någon annanstans i världen.

Se mer på www.umcmission.org/gt

Möjlighet att ta emot en missionär i detta program finns också för våra församlingar i Finland bara man har jobb så det räcker samt möjlighet att handleda den som kommer. Man kan bekanta sig med vad det betyder på:

Missionsmöjligheter för unga vuxna 18-30år Global justice volunteers

Detta är ett program med två månaders arbete under sommarmånaderna.

Det krävs/du får:

• 18-30 års ålder
• En veckas träning innan du börjar
• Resekostnaderna ersätts
• Någonstans att bo
• Stipendium för två månader
• Förväntning på att du skall samla in medel och bidra till att verksamheten skall kunna fortsätta

Se mer på: http://www.umcmission.org/Get-Involved/Generation-Transformation/Global-... eller kontakta biståndskoordinatorn på dev.aidcoordinator@gmail.com för mer info.

NÖDHJÄLP TILL UKRAINA

Rådet för mission har samlat in medel för snabb nödhjälp, bl.a. för Haiti, översvämningarna i Kashmir hösten 2014, jordbävningen i Nepal 2015 mm.

Pga oroligheterna i östra Ukraina har människor tvingats fly sina hem och söka fristad i västra Ukraina. De familjer vi är i kontakt med har små barn och har flytt från regionen Lugansk till regionen Uzhgorod och byn Kamyanitsy. Inkvarteringen har skett dels hos familjer, i några fall på hyra. Några av de yngre flyktingarna har lyckats få tillfälliga jobb, men de flesta äldre lyckas inte med det. Lokalförsamlingarna försöker hjälpa dem så gott det går, men pga att landets ekonomi nu är väldigt svag är det svårt att kunna hjälpa tillräckligt.

En familj på tre personer behöver ungefär 150 USD per månad för att kunna få mat. För att hjälpa 20 familjer krävs 1.000-2.000 USD per månad. Det är oklart hur länge det tar innan familjerna kan återvända till sina hem. Nödropet kommer från Metodistkyrkans biskop i området, Eduard Khegay. Finlands svenska metodistkyrka/Rådet för mission har beslutat sända 500 EUR som en första handräckning. Din hjälp behövs – små och stora gåvor är välkomna. Insamlingskonto FI13 1376 3000 1334 29 (Finlands svenska metodistkyrka/Rådet för mission), referens 1054. (Insamlingstillstånd POL-2014-1154 hela landet med undantag av Åland).

MERA INFO:
Vill du veta mera om projekten eller hur man understöder dem? Kontakta biståndskoordinatorn: dev.aidcoordinator(at)gmail.com. Du kan också beställa ett nyhetsbrev från Indien.

page | about seo