Indien

Indien brunnen
Indien arbetare
Bethel Mission logo.jpg

Från år 1974 har Finlands svenska metodistkyrka haft fadderbarn i Indien. Allt började med att en ung man, Hans Stigzelius, reste till Indien och till en liten by i landskapet Andhra Pradesh. Där blev han bekant med en pastor Frederick, Vijaya Fredericks numera avlidne man.

Flera barn i byn fick efter resan finländska faddrar och sedan dess har fadderbarnsverksamheten fungerat. Sedan många år tillbaka samarbetar vi med den finskspråkiga metodistkyrkan där intresset är lite större än inom vår kyrka och för tillfället får ca 150 barn understöd för sin skolgång . Antalet faddrar är något mera, eftersom man har möjlighet att dela på kostnaderna om man vill.

En lite nyare verksamhet riktar sig till de allra yngsta barnen det s.k mjölk- och äggprojektet, dvs. barn i åldern 1-6 år får med hjälp av fadderbidrag ett ägg och ett glas mjölk om dagen. Genom sponsorering har man kunnat skaffa en egen buffelko, vilket underlättar mjölkhanteringen betydligt. Kostnaderna är 20 cent/dag/barn och nuvarande bidrag räcker till 40 barn, som får extra proteiner i en månads tid, varefter en annan grupp på 40 barn får det. Matutdelningen har redan gett resultat, barnen är starkare och friskare än tidigare.

Mera info: dev.aidcoordinator(at)gmail.com

I bilagan bilder från invigningen av matsalsbyggnaden hösten 2013. Nyare material finns här, en video från 2018:

BilagaStorlek
Ruokalarakennuksen avajaiset.pdf418.54 kB